zavřít
MenuMenu dbb27d91cc628a8591cffcd8fc8d8dd949d02823457c91dd36b37dae58794064
Kuchařská čepice

Již znáte naše tipy na gurmánské recepty Vitana. Teď už jen zbývá otestovat,zda jste pravý gurmán!

Soutěžte s Gurmánským kořením a získejte řadu hodnotných výher.
Klikni zde pro soutěž

Zeleninový salát s francouzským dresinkem, pečená slanina, slunečnicový semínko

Suroviny

Popis

Římský salát řádně propereme ve vodě a osušíme. Přidáme nakrájená rajčata a do křupava vypečenou anglickou slaninu. V misce si smícháme dijonskou hořčici, ocet a koření gurmánská zelenina. Vyšleháváme a postupně přiléváme olivový olej. Dresink nalijeme na salát a zdobíme opraženým slunečnicovým semínkem na olivovém oleji.

Zobrazit další recept: Pečený ovčí sýr se zeleninou

Pečený ovčí sýr se zeleninou

Suroviny

Popis

Veškerou zeleninu omyjeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme koření gurmánská zelenina a na teple necháme zeleninu dojít. Dochutíme solí a pepřem. Kozí sýr zprudka opečeme na teflonové pánvi a položíme na zeleninu. Vhodná příloha celozrnné pečivo nebo bageta.

Zobrazit další recept: Pečený losos, italské risoto, cherry rajčata, citron

Pečený losos, italské risoto, cherry rajčata, citron

Suroviny

Popis

Na olivovém oleji orestujeme lehce šalotku, přidáme rýži a krátce prohřejeme. Přidáme bílé víno a necháme ho zcela vyvařit. Poté pozvolna přiléváme vývar a dusíme rýži do poloměkka. Poté odstavíme, zašleháme máslo a ke konci přidáme nastrouhaný parmazán a již nevaříme. Lososa lehce potřeme olejem a okořeníme italským kořením. Lososa opečeme z jedné strany 2-3 minuty (podle výšky lososa) a poté otočíme a pečeme další 2-3 minuty. Poté na vypnuté plotýnce necháme lososa ještě dojít cca 10 minut. Citron a rajčata lehce opečeme na olivovém oleji a zdobíme jim lososa.

Zobrazit další recept: Bramborové noky s kuřecím masem, rajčata, sýr pecorino

Bramborové noky s kuřecím masem, rajčata, sýr pecorino

Suroviny

Popis

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, posypeme kořením, přidáme olej a necháme chvilku odležet. Poté zprudka opečeme na olivovém oleji. Maso vyndáme z pánvičky a necháme odpočinout. Na pánvi si orestujeme stroužek česneku, cibuli, přidáme drcená loupaná rajčata a krátce povaříme. Přidáme opečené maso a uvařené bramborové noky. Zdobíme sýrem pecorino.

Zobrazit další recept: Kuřecí prsa, smetanové houbičky, šťouchaný brambor s jarní cibulkou

Kuřecí prsa, smetanové houbičky, šťouchaný brambor s jarní cibulkou

Suroviny

Popis

Kuřecí prsa potřeme olivovým olejem a necháme krátce odležet. Poté zprudka opečeme z obou stran na pánvi, posypeme kořením a vložíme do předehřáté trouby na 120 C přibližně 10-15 minut dopéci. Slaninu orestujeme na tuku, přidáme cibulku a krátce orestujeme. Přidáme žampiony a restujeme na mírném stupni, poté zjemníme polovinou smetany a dochutíme solí a pepřem. Do uvařených brambor vlijeme druhou polovinu smetany, máslo a nakrájenou jarní cibulku. Lehce zamícháme.

Zobrazit další recept: Těstoviny s kuřecím masem, cuketou, žampiony a mascarpone

Těstoviny s kuřecím masem, cuketou, žampiony a mascarpone

Suroviny

Popis

Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením a přidáme olivový olej. Necháme chvilku marinovat a poté zprudka opečeme. Opečené maso vyjmeme z pánve a necháme odpočinout. Na stejné pánvi orestujeme žampiony a cuketu. Ke konci přidáme utřený stroužek česneku a zmírníme plamen, do poloměkké zeleniny přimícháme uvařené těstoviny a ke konci zjemníme sýrem mascarpone.

Zobrazit další recept: Grilovaná panenka, salát z brambor, fazolky, rajčat a hrubozrnné hořčice

Grilovaná panenka, salát z brambor, fazolky, rajčat a hrubozrnné hořčice

Suroviny

Popis

Vepřovou panenku potřeme olivovým olejem a okořeníme. Necháme krátce marinovat a poté zprudka opečeme na pánvi po obou stranách. Maso můžeme dopéci v troubě na 120 C přibližně 10 minut. Vařené brambůrky ve slupce smícháme s vařenými fazolkami, rajčaty a dochutíme hořčicí, olivovým olejem, solí a pepřem. Salát můžeme podávat vlažný s opečeným masem.

Zobrazit další recept: Grilovaný hovězí steak, pečená cuketa a paprika, brambor

Grilovaný hovězí steak, pečená cuketa a paprika, brambor

Suroviny

Popis

Hovězí steak vyndáme z lednice a necháme ho minimálně jednu hodinu temperovat. Za tuto dobu nám teplota masa v jádře stoupne z 2 C na pokojovou teplotu cca 20 C a bude se nám maso lépe propékat na medium. Poté maso potřeme olejem, okořeníme steakovým kořením a zprudka opečeme na pánvi. Opečené maso necháme na mřížce v teple odpočinout asi 3-4 minuty a poté krájíme. Zeleninu ogrilujeme na pánvi s mřížky, dochutíme solí a pepřem. Sůl nasypeme do nízkého pekáče a vyskládáme na ni brambory. Pečeme dle velikosti asi 30 minut na 180 C.

Zobrazit další recept: Chilli con carne, pečivo

Chilli con carne, pečivo

Suroviny

Popis

Mleté maso zprudka opečeme na olivovém oleji, poté přidáme nakrájenou cibuli a restujeme. Když je cibule zlatavá přidáme česnek a gurmánské koření. V masovém základu krátce orestujeme mletou papriku a hned zalijeme drcenými rajčaty. Dusíme na mírném výkonu a dle velikosti masa asi 1 hodinu. Ke konci varu přidáme fazole a necháme rozpustit asi dvě kostičky čokolády. Chuť můžeme zvýraznit chilli papričky.

Zobrazit další recept: Grilovaná kuřecí stehna v jogurtu, bramborové pyré, restovaná

Grilovaná kuřecí stehna v jogurtu, bramborové pyré, restovaná

Suroviny

Popis

Vykostěná kuřecí stehna marinujeme minimálně 2-3 hodiny v jogurtu, koření a šťávě a poté lehce opečeme na olivovém oleji (maso můžeme i grilovat na venkovním grilu). Z vařených brambor, vlažného mléka a másla si připravíme jemnou kaši. Zeleninu krátce uvaříme v osolené vodě a poté prudce schladíme ve studené vodě s ledem. Na másle a olivovém oleji prohřejeme a podáváme.

Zobrazit další recept: Zeleninový salát s francouzským dresinkem, pečená slanina, slunečnicový semínko